10.6.5 combo update, iatkos S3, and Quartz extreme

Posted: November 24, 2010 in General Area
Tags: , , , , , , , , ,

Well I’ve run just about every installation type possible for the EP45-UD3p (f7) 9800 gtx+ pair. Most available distributions including retail start at 10.6 ~10.6.3 , updating to 10.6.4 brings up some small problems, USB not working and quartz sometimes disappears and sometimes it works flawlessly, it’s extremely frustrating.

Ive found that seriously the most simple install is the iatkos, pop the DvD in, and boot off of it, and there is no need to worry about ANYTHING else. If your happy with 10.6.3, you’ll find that everything works natively out of the box. Using iboot was a hit or miss for me on several boards, it would boot off the cd, then immediately forget that it read it and continue with the normal boot process. When it did work, I had to use it in conjunction with multibeast>easybeast. Never once in my installs could I get certain options of Multibeast to become available, even when using retail Snow Leopard.

Currently I’m running iatkos 10.6.5, with a USB rollback from 10.6.2 via kexts.com. Just make SURE you deploy the USB rollback before you reboot otherwise youll have no way without SSH or screen sharing to access the gimped system. My quartz extreme is not working, but was upon the initial install of 10.6.3. and I happened to update directly to 10.6.5, I may attempt another install today and just sit with 10.6.4 with sleepenabler.kext removed, and the graphics update 1.0. It seemed to be the best [i]working[/i] combination.

What really irks, no screw that, it really [cuss words] pisses me off, is the lack of support, and the amount of pussy-footing that is done on the web and in support forums. I love how they seem to adhere to some quasi-moral standards that installing a *retail* version of Snow Leopard is so much less illegal than installing an iatkos version. That’s just ridiculous, and I’m sure Apple doesn’t like either method in the same amount. I’m not talking solely about tonyx86 forums, but a slew of other forums. Here they are providing all types of software that directly violates hundreds of intellectual property laws and bylaws, but if we want support for it….fuggetaboutit…..wait ….wait… ONLY if your using a retail version. Oh please.

Im not saying that there bad forums, Im not saying that they don’t provide support for hundreds if not thousands of Hackintosh users, but I AM saying that it’s pretty frakkin ridiculous that they, and they meaning forum moderators don’t allow certain topics to be discussed. It’s like this. Your friend Bob comes over to your house, and says, “hey dood, I downloaded this killer song off limewire yesterday, but i can’t play it in winamp, can you help me out?” And I immediately turn and say, ” don’t discuss these illegal matters in my house, someone may be listening, sorry I can’t help you”. Now if you didn’t punch me in the mouth for being a complete ASS, I mean seriously…how ridiculous does that sound???

It reminds me of way back when VHS tapes were able to be rented and copied, and some idiots were scared to copy a tape, or later when we used cassette tapes and sat by the radio waiting for the top song to come on so we could hit “record and play simultaneously” to be played back in our tape desks in our cars. That my friends, those memories your so fond of, the nostalgia of it all, was all highly illegal according to these same moderators, and legality wise hold the same weight of civil punishment.

So after my rant, my point being for the rest of you is if your running a Gigabyte board, (any of the approved ones listed on the hackintosh wiki/s , then iatkos is by far the most simple method of installation, and it works right out of the both if you know what to select for the install options. If you happen to update to 10.6.5, be prepared to run into problems. While I never had any audio or ethernet issues, I have had extensive USB and graphics card issues. I’ve tried NVinject, and NVkush, and about a dozen others, and honestly they all work but have one thing wrong or another.

If you know how to re-enable Quartz Extreme in 10.6.5 for this type of setup, please I’d love to know.

UPDATED: got it to work via a 10.6.4 kext replacement and repair permissions>reboot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s